Kaupunginvaltuusto 19.10.2015

Valtuustokysely Ratinan stadionin käytön periaatteista

Ratinan stadionin kenttä on pääsääntöisesti tarkoitettu yleisurheilu- ja jalkapallokäyttöön Molemmissa lajeissa on vuosikymmenten ajan järjestetty sekä suuria kilpailuja että massatapahtumia. Lisäksi stadionia on käytetty pienempiin kilpailuihin ja koululiikuntaan.

Viime vuosina Ratinan stadionia on käytetty yhä enemmän muiden massatapahtumien kuin urheilukilpailujen järjestämiseen. Nämä massatapahtumat vaurioittavat stadionin kenttää ja sen suorituspaikkoja ja aiheuttavat ylimääräistä siivoustarvetta katsomoissa ja stadionin ympäristössä.

Massatapahtumien vaatimat rakentamis- ja purkutyöt ja tapahtumien aiheuttamien vaurioiden korjaaminen ovat esteenä stadionin käytölle alkuperäisen tarkoituksen mukaiseen urheilutoimintaan. Erityisesti koululiikunta on joutunut kärsimään tästä.

Siksi kysyn ensiksi, onko Tampereen kaupungin tahtotilana Ratinan stadionin varsinaisen urheilukäytön hankaloittaminen ja painopisteen siirtäminen muuntyyppisten tilaisuuksien järjestämiseen?

Toiseksi kysyn, miten Tampere huolehtii siitä, että Ratinan stadion suorituspaikkoineen, muine tiloineen ja ympäristöineen on huippu-urheilun, esimerkiksi vuoden 2016 Ruotsi-Suomi maaottelun edellyttämässä kunnossa?

Toivon lyhyttä ja esittämiini kysymyksiin keskittyvää vastausta.

 

Apulaispormestarin vastauksessa todetaan, että Tampereen kaupunki pyrkii saamaan esim vahingoista aiheutuneet kulut perityksi tapahtumien järjestäjiltä takaisin.

Lisäkysymyksinä kysyn, miten tämä on tapahtumien järjestäjien kanssa tehtävissä sopimuksissa varmistettu?

Onko ylimääräisistä vaurioiden korjaus- ja siivouskustannuksista saatu tapahtumien järjestäjiltä täysimääräinen korvaus vai jäävätkö ne osittain tai kokonaan kaupungin ja sen veronmaksajien piikkiin?