Kaupunginvaltuusto 16.11.2015 Liikenne

Tampereen kauppakamarin mielestä Tampereen kaupungille voi antaa korkeintaan välttävän arvosanan liikennejärjestelyjen toimivuudesta kaupungin keskustassa. Olen samaa mieltä. Liikennejärjestelyt ovat sotkuiset. Tulo Tampereen keskustaan tukitaan ja estetään sekä Hämeenkadulla että sen poikkikaduilla. Ratikan vuoksi puhutaan jopa Pellavatehtaankadun sulkemisesta. Tällä menolla Tammerkosken ja rautatien välinen alue on jo nyt ja vähän kerrassaan koko Tampereesta tulee suljettu ja kielletty kaupunki. Vaikutukset ulottuvat koko keskustan alueelle. Ensiksi kuolevat kivijalkaliikkeet, kuten Puutarhakadulla  on nyt käymässä,  sen jälkeen lähtevät muutkin tavaratalot .  Muistoksi jäävät vain punaiset ruukut ja valot sekä vihermatto.

Kauppakamaria jälleen lainatakseni kaupallisesti vetovoimainen keskusta tarvitsee niin saavutettavuudeltaan kuin läpäisykyvyltäänkin toimivan liikennejärjestelmän, joka suunnitellaan kokonaisuutena muistaen muutkin kuin keskustassa asuvat. Tampereen keskusta näivettyy kaupallisesti, jos se ei vedä ostovoimaa myös muulta kaupunkiseudulta, maakunnasta ja sen ulkopuolelta.

Tampereen kaupungin tulee viimeinkin kuunnella elinkeinoelämän ääntä , lopettaa keskustan liikennettä  haittaavat kokeilut ja luoda kaupunkiin sen vetovoimaisuutta vahvistava monipuolinen, läpäisykykyinen ja kattava liikennejärjestelmä. Muuten loputkin keskustan liikkeet äänestävät jaloillaan, muuttavat naapurikuntiin ja jättävät Tampereen nuolemaan näppejään.