Kaupunginvaltuusto 15.2.2016

Pykälä 33: TUOMIOKIRKONKADUN MUUTTAMINEN KÄVELYPAINOTTEISEKSI KADUKSI VÄLILLÄ  VERKATEHTAANKATU-SUVANTOKATU

Yleisellä tasolla en saata ymmärtää sitä vimmaa, jolla Kyttälän kaupunginosaa eli Tammerkosken ja rautatien välistä aluetta ollaan muuttamassa liikenteellisesti suljetuksi eli kielletyksi kaupungiksi. Kyttälä on jo muutenkin ollut vuosikausia asukkaita ja liikeyrityksiä haittaavan ja miljoonia maksaneen myllerryksen kourissa ja sama tahti näyttää jatkuvan hamaan tulevaisuuteen. Sääliksi käy Kyttälän asukkaita ja liikeyrityksiä.

Elävässä kaupungissa pitää olla yrityksiä ja niiden asiakkaita. Kävelymatkan sisällä asuva väestöpohja ei riitä pitämään Kyttälän liikkeitä hengissä. Ei esimerkiksi lapsiperheiden ruokakasseja voi kovin pitkiä matkoja kantaa bussi- tai ratikkapysäkille tai viedä niitä kotiinsa pyöränsarvessa, kun tarakalla istuu jo se lapsi.

Näillä muutoksilla ajetaan loppukin liike-elämä ja lapsiperheet ulos kaupungin keskustasta, jopa naapurikuntiin saakka. Tilalle saadaan kaljakuppiloita ja levotonta menoa öiseen aikaan.  Sekö on sitä paljon puhuttua elävää Tamperetta? Ei ihme, että Tampereen kauppakamarikin antaa Tampereen kaupungille korkeintaan välttävän arvosanan liikennejärjestelyjen toimivuudesta kaupungin keskustassa.

Tampereen kaupungin tulee viimeinkin kuulla elinkeinoelämän ääntä ja lopettaa puuhastelu keskustan liikennettä haittaavien kokeilujen ja katujärjestelyjen parissa. Tampereella puhutaan aina kaupungin vetovoimaisuudesta. Vetovoimaisuuden edellytyksenä on monipuolinen, läpäisykykyinen ja kattava liikennejärjestelmä. Kyttälästä se on jo kaupungin omilla toimilla hävitetty. Kadut ovat kulkemista eivätkä sulkemista varten.