Hervannan laskettelu pitää säilyttää

Hervannan Sanomat 1.2.2017

Perjantain 27.1. Aamulehdestä saatiin lukea, että Tampere voi joutua luopumaan laskettelurinteistään. Seuraavan päivän lehdessä kerrottiin samaa kaupungin avantosaunoista. Mitähän tulee seuraavaksi?

Viimeisimmän kaupunkistrategian mukaan lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksia tulee parantaa. Tähän velvoittaa jo vuoden 2015 liikuntalakikin. Tampereen laskettelurinteiden, varsinkin Hervannan, käyttäjät ovat yleensä lapsia ja varhaisnuoria. Rinteet ovat lähellä, hyvien liikenneyhteyksien päässä ja sopivat hyvin aloittelijoille. Hervannan rinteessä järjestetyt tapahtumat ovat aina keränneet runsaasti osallistujia.

Lauantaina 28.1.2017 Hervannan rinteessä oli runsaasti näihin ikäryhmiin kuuluvia laskettelijoita. Kaikki haastattelemani käyttäjät olivat hyvin tyytyväisiä rinteisiin ja niiden tarjoamiin liikuntamahdollisuuksiin raikkaassa ulkoilmassa.

Pitkällä tähtäyksellä lasten ja nuorten liikuntapalvelujen karsiminen ei ole järkevää. Se kostautuu yhä nuoremmissa ilmenevinä tuki- ja liikuntaelimistön sairauksina ja niistä yhteiskunnalle aiheutuvina kustannuksina. Tampereen taloutta ei näillä karsimisilla pelasteta.

Anna-Kaarina
Rantaviita-Tiainen
”emerituslaskettelija”
Lukonmäestä