Lukonpuisto uudistuu

Perjantain 3.3.2017 Aamulehdessä kerrottiin, että Lukonmäessä sijaitsevan Lukonpuiston leikkipaikka ja pelikenttä uusitaan tänä vuonna eri-ikäisten monipuoliseksi ja turvalliseksi toiminta- ja oleskeluympäristöksi. On todella positiivista, että Lukonmäkeen saadaan asuinalueen toimivuutta parantavia elementtejä. Kaupunkia ja sen eri asuinalueita tulisikin kehittää tasapuolisesti turvaten kaikille asukkaille tasapuoliset palvelut.

Kun tarkoitus on tehdä puistosta kaikille ikäryhmille soveltuva paikka, olisi vielä hienompaa, jos sinne saataisiin myös varttuneemmille henkilöille sopivia laitteita. Niiden avulla esimlapsenlapsiaan puistossa leikittävät isovanhemmat voisivat kohentaa yleis- ja lihaskuntoaan vahtivuoronsa aikana. Eikä se kuntoilu tekisi pahaa työelämän kuormittamille vanhemmillekaan. Tällaisia ulkokäyttöön sopivia laitteita on olemassa ja niiden sijoittaminen puistoon onnistuu hyvin uudistustyön yhteydessä.

Suunnitelmaluonnos on nähtävillä paikan päällä puiston leikkipaikan läheisyydessä, palvelupiste Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B) sekä verkossa sivulla www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.
Aikaa palautteen antamiseen suunnitelmasta on 15.3.2017 saakka.

Toinen positiivinen asia on ,että kantakaupungin yleiskaava 2040 on nähtävillä vielä maaliskuun aikana. Yleiskaavassa määritellään maankäyttö koko kaupungin ja kaupunginosan tasolla. Yleiskaavassa määritellään siis esimerkiksi, rakennetaanko alueet pääasiassa kerros- vai pientaloalueina sekä missä sijaitsevat elinkeinotoiminnan alueet, virkistysalueet ja suojelualueet sekä millainen on liikenneverkon rakenne.

Kantakaupungin yleiskaavaa 2040 koskeva yleisötilaisuus pidettiin Hervannan Cinolassa 15.2.2017. Yleiskaava on nähtävillä verkossa osoitteessa www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus/yleiskaavoitus/kantakaupungin-yleiskaava-2040.html sekä Frenckellissä yllä olevassa osoitteessa. Palautetta siitä voi antaa 17.3.2017 saakka.

Käykäämme katsomassa ja antakaamme palautetta: nämä asiat koskettavat juuri meitä!

Anna-Kaarina
Rantaviita-Tiainen
kaupunginvaltuutettu, Keskusta