Yrjöläntien bussipysäkkien n:ot 3564 ja 3565 pysäkkilevennyksen ja suojatien rakentaminen sekä piennarkaistan leventäminen ja asvaltointi

Turtolankadulta Kaukajärvelle johtava Yrjöläntie on kaksikaistainen ja hyvin vilkkaasti liikennöity. Sitä käyttävät mm. bussilinjat 32, joka ajaa Tays Keskussairaalasta Kaukajärven, Hervannan, Koivistonkylän ja Hatanpään kautta Ranta-Tampellaan ja 38, joka ajaa Atalasta Kaukajärven ja Hermian kautta Hervannan kampukselle.

Finninmäestä Yrjöläntielle johtavan kevyen liikenteen väylän kohdalla sijaitseville pysäkeille 3564 ja 3565 on rakennettu pysäkkikorokkeet,mutta ei levennyksiä eli ns. pysäkkitaskuja. Bussit joutuvat pysähtymään
ajokaistoille, mikä ruuhkauttaa kapeahkon tien vilkasta liikennettä ja lisää onnettomuusriskiä.

Tultaessa Finninmäestä kevyen liikenteen väylää pysäkille 3565 ja jatkettaessa Kaukajärven kautta Tays Keskussairaalaaan on Yrjöläntie ylitettävä tien toisella puolen olevalle pysäkille pääsemiseksi. Tällä kohdalla ei kuitenkaan ole vilkkaasti liikennöidyn Yrjöläntien yli johtavaa suojatietä. Varsinkin hitaammin liikkuville Tays Keskussairaalaan menossa oleville vanhuksille tämä aiheuttaa turvattomuutta ja lisää onnettomuusriskiä.

Pysäkki 3565 sijaitsee lisäksi noin 30-40 metriä kevyen liikenteen väylän risteyskohdasta Kaukajärven suuntaan. Ajoradan asvaltointi loppuu ajoradan reunaan ja reunan sekä ojan välillä oleva nurmikkopiennar alkaa viettää kohti ojaa heti asvaltin reunasta. Kyseistä piennarta pitkin pysäkille kulkeva tervekin henkilö on aina vaarassa joko horjahtaa ojaan tai joutua ajoradalle. Rollaattoria käyttävälle Tays Keskussairaalaan menossa olevalle vanhukselle pysäkille pääsy turvallisesti on käytännössä mahdotonta varsinkin talviaikaan.

Esitän, että Tampereen kaupunki ryhtyy välittömästi toimiin pysäkkilevennysten rakentamiseksi Yrjöläntien pysäkeille 3564 ja 3565,Yrjöläntien ylittävän suojatien rakentamiseksi Finninmäestä tulevan kevyen liikenteen väylän kohdalle sekä pientareen leventämiseksi ja asvaltoimiseksi suojatien ja pysäkin 3565 välisellä matkalla niin, että pysäkkien käyttö on turvallista kaikille niitä tarvitseville.


Tampereella 22.11.2020

Anna-Kaarina
Rantaviita-Tiainen

Keskusta