ERIÄVÄ  MIELIPIDE  

 

§ 406 Hämeenkadun katusuunnitelma välillä Rautatienkatu-Haatanpään valtatie, X1 ja X11 kaupunginosa

 

Hämeenkatu on Tampereen sisäisen liikenteen valtasuoni, jota ei pidä kevyin perustein tukkia. Esitetty joukkoliikennekatukokeilu jakaa idästä tulevan yksityisautoliikenteen rautatieaseman ja Tammerkosken välillä kapeille ja jo ennestään ruuhkaisille, osin yksisuuntaisille kaduille ja on omiaan lisäämään alueen liikenteen sekavuutta. Tuomiokirkonkatua pohjoiseen ajaville muodostuu lisäksi Hämeenkadun risteykseen käsittämätön pussinperä, josta pois peruuttelu lisää onnettomuusriskiä.

Rantaväylän tunnelin  valmistuminen ei vähennä Satakunnankadun kuormitusta, koska tunnelia käyttävät vain ne autoilijat, joiden tarkoituskaan ei ollut ajaa keskustaan. (Muuten ei tunneli valmistu vielä tänä eikä ensi vuonnakaan)  Sen sijaan Satakunnankatu ruuhkautuu voimakkaasti Hämeenkadun suunnitellun tulppaamisen johdosta.

Koska kyse on joka tapauksessa väliaikaiseksi jäävästä kokeilusta, on nykyisessä taloustilanteessa paikallaan säästää kokeiluun varatut rahat 207.000 €  ja tehdä Hämeenkatua koskevat päätökset osana Tampereen joukkoliikennejärjestelyjen kokonaisratkaisua.

 

Tampereella  3.12.2013

 

Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen

Yhdyskuntalautakunnan jäsen

Keskusta